Blog

F1: Lewis Hamilton z Mercedesom prvič zmagal

To je neverjetno, kaj lahko dirkaška zmaga stori za voznikovo zaupanje. Vzemimo Lewisa Hamiltona, ki mu je šele pred kratkim uspelo zmagati svojo prvo dirko kot član Mercedes AMG Petronas F1 Teama. Potreboval je 10 dirk, da se je prvič po odhodu od McLaren-Mercedesa povzpel na vrh zmagovalnih stopničk na Hungaroringu.  Zdaj, po poletnem premoru in na sredini F1 sezone, bo končno lahko užil težko zaslužene počitnice. Britanec, ki je z svojim Mercedesom štirikrat od letošnjih desetih štartov začel iz prvega štartnega mesta, se bo tudi v nadaljevanju sezone boril za čimboljšo uvrstitev tudi na naslednjih devetih dirkah.

Prvak iz leta 2008 verjame da je z svojim Mercedesom sposoben zmagati tudi na naslednjih devetih dirkah sezone 2013. Ko primerja svoje vozilo F1 W04 z lanskim McLarnom, pravi da lani ni imel takšnega zaupanja v dirkalnik kot ga ima letos.

Z izboljšavami novega avtomobila in nekaj na novo pridobljenega zaupanja in spoznanja pnevmatik, je Hamilton prepričan, da on in ekipa še vedno lahko končajo letošnjo sezono na vrhu.

Z Buttnom med Hamiltonom in Vettlom na Hungaroringu, je bil Hamilton sposoben zgraditi razliko.

S prepričanjem da se avto še lahko izboljša za drugo polovico sezone in zaupanjem v ekipo sodelavcev Mercedes AMG Petronas F1 Teama, je Hamilton resen konkurent za naslov prvaka F1 2013.