Blog

Nadomestni deli Mercedes-Benz

Ime Mercedes je sinonim za odličnost zaradi vsega kar predstavljajo že več kot sto let vozila pod znamko Mercedes-Benz.
Ko je Emil Jellinek leta 1898 kupil svoj prvi avto pri Daimlerju in ga krstil leta 1899 z imenom Mercedes (kot je bilo ime njegovi hčerki), nihče ni vedel, kako slavo je s tem ustvaril imenu Mercedes.
Legendo je ustvarila Jellinekova prva zmaga z vozilom Mercedes leta 1899 v Nici. Od leta 1926 je podjetje znano kot Daimler-Benz AG in avto sam pod imenom Mercedes.
Mercedes je najsvetlejša in najstarejša zvezda avtomobilske industrije. Zvezda na Mercedesu simbolično predstavlja okolje, v katerem so prisotni motorji znamke  Mercedes:  zrak, voda in tla.
Koncern nastal z združitvijo podjetij Carl Benza in Gottlieba Daimlerja leta 1926, je blagovno znamko Mercedes razvil v sinonim za motoršport in vrhunsko dovršenost vožnje.
Prav tako so motorji Mercedes-Benz v formuli 1 sinonim za najmočnejše motorje – pri ekipah McLaren F1 in Mercedes AMG Petronas GP.
Mercedes za vsako vozilo in serijo posebej razvija dele. Kljub negi in vzdrževanju se deli obrabijo in jih je treba zamenjati.
Ena od možnosti je www.mbspecialist.si. Nudimo vam storitve specializiranega servisa Mercedes v Brežicah ali pa nadomestne dele Mercedes po najugodnejših cenah. Naša posebnost so deli za vašega oldtimer-ja Mercedes ali vozilo višjega razreda (razred S, SL, G, ML, SLS, SLK, CLS, CL, …). Najti rezervne dele za tako vozilo je skoraj nemogoče v lokalnih avtotrgovinah.

Vendar pojem nadomestnih delov ne obsega samo rezervnih delov. Poleg nadomestnih delov vam lahko za vaše vozilo Mercedes priskrbimo tudi dodatno opremo za notranjost vozila (tepihi, HI-FI, navigacija,…), dodatno opremo zunanjosti (aluminijasta platišča, strešni nosilci, …), pnevmatike ter butične izdelke Mercedes-Benz. Redno vzdrževanje vašega vozila, dodatna oprema,  vse to prispeva k ohranjanju vrednosti vozila.
Zaradi zelo visokih standardov kakovosti proizvajalca pri proizvodnji uživajo  vozniki vozil Mercedes visoko stopnjo užitka v vožnji. In s pravilno nego in vzdrževanjem ter kvalitetnimi rezervnimi deli, zabava traja vse življenje.